Jeugdtoernooi SV Eeuwig Schaak 2004

Ershad wint Bitterballen

Ershad Azizi heeft de categorie tot en met 16 jaar van het Bitterballen Toernooi bij Eeuwig Schaak met 6 uit 7 gewonnen. De regionale top was afwezig en Ershad won met fraai spel van een aantal Brabantse subtoppers. Jos Kuijpers deed niet mee volgens zijn broers omdat hij niet gevraagd was. Tja, het was geen invitatietoernooi Jos. De overige drie Pionezen in deze categorie (Richard van Breemen, Martin van de Berg en Marvin de Lint) hebben toch ook best een leuk toernooi gehad. Bij de teams was het toch heel spannend bovenaan. Er komt behoorlijke tegenstand van de Schaakhoeve en zeker van de Raadsheer. In de categorie tot en met 10 moest er een barrage aan te pas komen om te bepalen of de Raadsheer of De Pion eerste zou worden. Het team van teamcaptain Marloes won het met 3-2 van het team van de sportieve Niek Oostvogels. Het tweede team in deze categorie was hier vooral om ervaring op te doen. Masja en Anneloes kregen een aantal keren herdersmat tegen. Na een spoedcursus van Marloes gingen ze het zelf maar eens toepassen en Masja won er meteen mee! Teamcaptain Elly had het maar druk met de kleintjes. Ivo sloeg zo hard op een klok dat hij zijn hand bezeerde. Bastian is net aan het wisselen en hij plukte onder een partijtje een tand uit zijn mond. Robin Verbeek verloor zijn eerste partij op tijd, want hij had nog nooit met een klok gespeeld en wist helemaal niet waar die dingen voor waren. Daarna won de vijfjarige trouwens vier keer! Bij de categorie tot en met 12 jaar waanden onze 'toppers' zich al kampioen voor ze één wedstrijd gespeeld hadden. En inderdaad werden de eerste twee wedstrijden met 10-0 gewonnen. Tegen de Raadsheer (met drie meisjes trouwens) werd verloren met 6-4 en ineens hoorde ik ze niet meer. Maar een tweede plek is uiteraard ook niet slecht. Het tweede team tot en met 12 eindigde in de middenmoot. Al met al weer een geslaagd middagje.

[bron: Frans Peeters op SV de Pion]